> Опашка в една от секциите в ТурцияСпоред него Движението за

...
> Опашка в една от секциите в ТурцияСпоред него Движението за
Коментари Харесай

Журналист: В Турция масирано се работеше за изборите в България

 > Опашка в една от секциите в Турция
Според него Движението за права и свободи би трябвало да се откаже пред обществото от оповестената поддръжка на втори тур за Анастас Герджиков.

 

Журналистът описа, че негов прочут, живеещ от години в Турция, е споделил пред него какъв брой масирано се е работило там за тези избори в България - за президент и за парламент:

" Сега е било доста масирано - с есемеси и основани платформи за изборите, с интензивно присъединяване на валийства, обвързване на предприемачите да дадат отмора в понеделник на хората, които са дали своят вот. Задействали са оная съвършена изборна машина, която има ръководещата партия в Турция, само че в комбина с всички опозиционни. За което ние говорихме за изборите през юли, когато водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ беше на кафе при Ердоган. Тогава го имаше това очакване, само че Ердоган изчака и всичко се случи в последните 10 дни от акцията ".

За положителните резултати на Движение за права и свободи в чужбина са помогнали и акциите на Министерство на вътрешните работи в смесените райони, които вътрешното министерство разгласи като битка с пазаруването на гласове. Движението постоянно се е оплаквало от избирателен напън от ръководещите сега, които и да са те. Никога до момента обаче полицията не е влизала в регионите на Движение за права и свободи толкоз масирано и за толкоз дълго.

Движение за права и свободи се надяваше на тези резултати още на 11 юли, откакто 45-ото Народно събрание отстрани ограничаването за най-много 35 секции в страните отвън Европейски Съюз. Тогава обаче не съумя да се възползва и взе едвам 26 489 гласа от Турция, въпреки 3 дни по-рано водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ за първи път да се срещна с турския президент Реджеп Ердоган. През лятото обаче в Турция имаше строги ограничения против Коронавирус, които се оказаха по-силни явно от поддръжката на турския президент. За 14 ноември към този момент ограничавания нямаше, написа пък " ".

Турция се оказа най-големият и най-успешният изборен регион за Движение за права и свободи, уточни Андай:

" Името Мустафа носи доста на подобен вид избори (президентски - б.р.), по тази причина един от лозунгите в Турция беше " Гласът на турчина - за турчин ". Това е доста добра и печеливша тактика ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР